U bevindt zich hier: Home > Rally News
Rally News

Imex gaat plezier maken in Twente

We besluiten het rallyseizoen niet in België, maar in Nederland. De Condroz Rally stellen we nog een jaartje uit. Waarom? Als je het doet, moet je het goed doen. En het ontbrak ons domweg aan voldoende tijd voor een goede voorbereiding, want de wedstrijden in België zijn heel anders dan in ons eigen land.

Daarom gaan we voor een spectaculaire finale in de Euregio Rally. Ik heb me voorgenomen om er een mooi feestje van te maken. Helemaal omdat we starten met nummer 1. Een hele eer!

In 2011 heb ik deze rally voor het laatst gereden en het is leuk om weer terug te keren naar Twente dankzij de steun van onze partners Axians, Capi Europe, Imex, Potonline.nl, Power to the People, Pruymboom Metaal, Profclean, Piet Hoevenaars belettering en Van Vliet Transport.

Enthousiaste fans
In deze streek leeft de rallysport als bijna nergens in Nederland. De vele zeer enthousiaste fans op de industrieterreinproef bij Hengelo-Zuid staan op mijn netvlies gebrand en ik kijk uit naar het weerzien. We hebben in samenspraak met Hans Weijs Motorsport opnieuw gekozen om te starten met een Ford Fiesta R5.

Ik vind de R5 nog steeds de rallyauto van de toekomst en dus een logische keuze. Ik weet inmiddels hoe je snelheid maakt met de Fiesta R5, dus ik zal de Ford weer in z’n nekvel grijpen, waarbij een driftje links en rechts niet is uitgesloten. Heel anders dan een WRC, maar wel heel leuk! Zondag vorm ik een duo met Toine van de Ven, de directeur van Capi Europe; potterie voor binnen en buiten made in Holland. Toine is al jaren de gewaardeerde hoofdsponsor van Imex Racing. Hij is bovendien een prima navigator, zeer gedreven en vol passie voor de rallysport. Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een leuke dag!

Lekker compact
De nieuwe opzet van de Euregio Rally bevalt me ook prima. Verkennen op zaterdag en rijden op zondag. Lekker compact, zo ook de opzet van de rally: relatief veel KP-kilometers en korte verbindingsroutes. Zo kan ik op weg naar de winterstop nog even schaven aan mijn rijstijl en extra wedstrijdritme opdoen.

Voorop staat om heel veel plezier te maken en dat te delen met alle rallyfans. Ik ben benieuwd waar we staan op zondagavond, want ik weet zeker dat Kevin Kooijman zijn huid duur zal verkopen. Aan de divisie 5 BMW’s en Porsches zullen Toine en ik ook een hele kluif krijgen, vooral als het weer mild blijft.

Tot zondag! No risk, no fun!

Jeroen Swaanen

PS. We starten de Euregio Rally zondagochtend om 10.01 vanaf het service terrein aan de Thales Robijnstraat in Hengelo-Zuid, de Industrieterrein proef bij Hengelo-Zuid staat gepland voor 10.32 uur en 13.48 uur. De finish is om 18.01 uur bij Het Wapen van Beckum, Beckumerskerkweg 20 in Hengelo.

Geplaatst op: 30-10-2014 om: 23:01 door: Jurre Hengstman

Foto's
Advertentie


ZoekenAdvertenties
1

21

21

2