U bevindt zich hier: Home > Rally News
Rally News

Roel van der Zanden met vaste navigator 2015 naar Hengelo

Zondag 2 november zijn de wegen in en rond Hengelo (O.) het decor voor de Conrad Euregio Rally 2014, de laatste ronde van het Nederlands rallykampioenschap. Hoewel de listige wedstrijd in het oosten van het land niet op de kalender staat van de Nissan 350Z Challenge staan er toch een aantal coureurs uit deze spannende klasse, waaronder Roel van der Zanden, aan de start.

Na de tweede helft van het seizoen met verschillende navigatoren te hebben gereden komt Roel van der Zanden in Hengelo aan de start met Ilse van der Sande. Ilse van der Sande zat ook tijdens de Hellendoorn Rally op de hotseat naast Roel en de samenwerking tussen het duo verliep dusdanig goed dat na onderling overleg werd besloten geheel 2015 samen gaan rijden.

Voor het VDZ Racing Team en Roel van der Zanden staat er tijdens de Conrad Euregio Rally niet veel meer op het spel. De Conrad Euregio Rally zal vooral door het team worden gebruikt om in het wedstrijdritme te blijven. Roel en Ilse zullen de wedstrijd met name gebruiken om de notes verder te perfectioneren en natuurlijk ook om beter op elkaar ingespeeld te raken.

“Na de Hellendoorn Rally met Ilse te hebben gereden kwam ik al snel tot de conclusie dat Ilse degene is met wie ik in 2015 wil rijden. Ze heeft veel ervaring opgedaan in verschillende auto’s, is gewend aan het tempo met de Nissan 350Z en dat is precies wat ik nodig heb in een navigator. In Hengelo zullen we vooral gaan werken aan de notes en gezamenlijk zoveel mogelijk wedstrijd kilometers proberen te maken. Ik heb erg veel zin in onze samenwerking in Hengelo maar kijk vooral reikhalzend uit naar volgend seizoen,” aldus Roel van der Zanden.

De Conrad Euregio Rally wordt dit jaar verreden op zondag 2 november. De wedstrijd bestaat uit tien klassementsproeven over bijna 120 kilometer op snelheid. De eerste deelnemer start rond de klok van 10 uur vanaf het serviceterrein aan de Robijnstraat in Hengelo. De winnaar van de wedstrijd wordt om 18:00 uur op het finishpodium verwacht. Om de komst van de nieuwe navigator, een frisse wind in het team, te vieren geeft het VDZ Racing team leuke gadgets weg op hun serviceplaats in Hengelo.

Meer informatie over de Conrad Euregio Rally is terug te vinden op www.twenterally.nl

Geplaatst op: 30-10-2014 om: 22:49 door: Jurre Hengstman

Foto's
Advertentie


ZoekenAdvertenties
1

21

21

2