U bevindt zich hier: Home > Rally News
Rally News

Bernhard ten Brinke vol inspiratie naar Hellendoorn Rally

Bernhard ten Brinke klokte bloedsnelle tijden tijdens de Omloop van Vlaanderen bij zijn eerste optreden met de Ford Fiesta RS WRC in bijna een jaar. Die sterke lijn wil de rallykampioen van 2009 met zijn Belgische navigator Davy Thierie doortrekken tijdens de Hellendoorn Rally. “Het belangrijkste doel is om meters te maken op weg naar de Dakar Rally 2015, maar iedereen die mij kent weet dat ik altijd het beste uit mezelf wil halen.”

Zijn kalender op weg naar de zwaarste rally ter wereld omvat voor het leeuwendeel rally raids, oftewel mini-Dakars. Voor de Hellendoorn Rally maakt Bernhard ten Brinke graag een uitzondering. 19 en 20 september staan al lang rood omcirkeld in zijn agenda. “De Hellendoorn Rally is mijn thuiswedstrijd en daarmee per definitie een rally die ik niet wil missen”, benadrukt de Achterhoeker uit Zeddam. “De proeven - met lekker veel onverhard - zijn bovendien schitterend!”

‘Minder aanvallende stijl’
Zo komen voor Bernhard ten Brinke dit weekeinde twee wensen samen rondom Hellendoorn: strijden voor thuispubliek én wedstrijdritme opdoen op weg naar 3 januari, wanneer hij samen met Tom Colsoul start in Le Dakar 2015 in een Toyota Hilux van Overdrive Racing. “Ik moet straks opboksen tegen fabriekscoureurs, dus grijp ik iedere kans aan om wedstrijdritme op te doen”, aldus de coureur die rijdt met steun van Eurol, Multicycle, Bribus Keukens, Bribus Extra, Etna, Autototaal en Logisz.

De equipe Ten Brinke/Thierie wacht een pittig evenement. De Hellendoorn Rally telt met 221 kilometer op snelheid (waarvan 28 kilometer onverhard) meer wedstrijdkilometers dan vorig jaar. In mannen als Dennis Kuipers en Edwin Schilt staan tegenstanders van formaat op de startlijst. “In België ontdekte ik dat een iets minder aanvallende rijstijl zorgt voor snellere tijden. Die benadering wil ik dit weekeinde ook toepassen. Ik ben benieuwd waar we zaterdagavond zullen staan. Ik ga er vanuit dat Dennis Kuipers normaliter een maatje te groot is.”

Pakket voor succes
Bernhard ten Brinke kiest opnieuw voor de Ford Fiesta RS WRC waarmee hij ook actief was tijdens de Omloop van Vlaanderen. De service en logistiek is in handen van Wevers Sport, het preparatiebedrijf van Erik Wevers, 4-voudig winnaar van de Hellendoorn Rally. Bernhard ten Brinke, zelf winnaar in 2010: “Het pakket voor succes is voorhanden. Davy en ik zijn scherp en op elkaar ingespeeld, dus wat mij betreft mag de rally beginnen.”

Geplaatst op: 16-09-2014 om: 18:20 door: Jurre Hengstman

Foto's
Advertentie


ZoekenAdvertenties
1

21

21

2