U bevindt zich hier: Home > Rally News
Rally News

Ovd groep rallyteam na lange zomerstop weer aan de bak

Het is al even geleden dat de imposante BMW 1M Coupe van het OVD Groep Rallyteam aan de start stond van een rally. Maar aan de lange zomerstop, vanaf eind juni, komt aankomende vrijdag een einde als rijder Wouter Ploeg (Ede) en navigator Harm van Koppen (Raamsdonksveer) van start gaan in de Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally.

“Het is inderdaad een lange zomerstop geweest”, beaamt Wouter Ploeg. “Maar we hebben bewust gekozen voor een seizoen waarin we uitsluitend wedstrijden rijden waarin we veel kunnen leren, of wedstrijden die we uitdagend en erg mooi vinden.” Niettemin is de rallyrijder uit Ede klaar voor de Hellendoornse klassieker, de te boek staat als de grootste rally van Nederland. “Hellendoorn mocht niet ontbreken op onze lijst voor 2014. Bovendien is er het een en ander veranderd in de rally voor wat betreft de proeven”, vult navigator Harm van Koppen glimlachend aan.

Voor de serviceploeg van Reconsales Autosport onder leiding van Jan Nijhof worden het twee drukke weken want na Hellendoorn staat het daaropvolgende weekeinde de East Belgian Rally in Sankt Vith op het programma. “De auto is normaal gesproken zeer betrouwbaar zodat twee rallies in twee weken geen probleem moet zijn. Jan en zijn mensen hebben dat altijd heel goed voor elkaar. Maar het betekent wel dat we de Hellendoorn Rally ook zullen gebruiken om de auto op punt te zetten voor de East Belgian Rally en om weer in het ritme te komen”, zegt Ploeg. Maar ambitieus als Ploeg en Van Koppen zijn hebben zij geen zin om lekker mee te rijden in het veld. “Het doel is natuurlijk wel om zo hoog mogelijk te eindigen. We gaan ervoor om een top tien plaats te behalen”, laat Ploeg zijn ambitie zien.

De Twentse klassieker begint op vrijdagavond in het pittoreske centrum van Hellendoorn waarna het duo met de Beierse achterwiel aandrijver zes klassementsproeven te verwerken krijgt voor de auto in het parc ferme geplaatst wordt om te genieten van een korte nachtrust.
Op zaterdag staan er nog eens tien illustere klassementsproeven door het Twentse land op het programma. Na ruim 200 kilometer tegen de klok finisht de rally rond de klok van half acht in de avond weer in het centrum van Hellendoorn. 

ALGEMENE GEGEVENS UNICA SCHUTTE ICT HELLENDOORN RALLY

Datum: 19 en 20 september 2014
Locatie: Hellendoorn
Startpodium: Nabij Restaurant de Kroon, Dorpsstraat Hellendoorn
Servicepark: Industrieterrein ’t Lochter, Nijverdal

Lengte van de Rally: ca 533 km
Aantal klassementsproeven: 16 (8 verschillende)
Lengte van de KP’s: ca 221 km
Wegdek: 87% verhard, 13% onverhard
Startnummer Ploeg/Van Koppen: 12

Etappe 1: vrijdag 19 september:
Ceremoniële Start 1e deelnemer: 19:01 vanaf Podium Dorpsstraat, Hellendoorn
6 Klassementsproeven (3 verschillende)
Finish 1e deelnemer: 00:31 uur ’t Lochter Nijverdal

Etappe 2: zaterdag 20 september
Start 1e deelnemer: 09:01 uur vanaf servicepark ’t Lochter, Nijverdal
10 KP’s (5 verschillende)
Finish 1e deelnemer: 19:39 uur Podium nabij Restaurant de Kroon, Dorpsstraat, Hellendoorn
 

Geplaatst op: 15-09-2014 om: 23:20 door: Jurre Hengstman

Foto's
Advertentie


ZoekenAdvertenties
1

21

21

2