U bevindt zich hier: Home > Rally News
Rally News

Verkooijen Rally Sport met Mats voor winst naar Hellendoorn

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 september wordt de voorlaatste ronde van het Nederlands rallykampioenschap, de Hellendoorn Rally, verreden. Na zijn tweede plaats in het Fiesta R2 klassement tijdens de WK Rally Duitsland enkele weken geleden komt KNAF Talent First coureur Mats van den Brand met zijn navigator Eddy Smeets ook tijdens deze uitdagende wedstrijd in het oosten van Nederlmatsand aan de start.

Net als tijdens de eerdere wedstrijden van dit seizoen rijdt de rallycoureur uit Sint-Oedenrode met de bekende rood-blauwe Ford Fiesta R2 van Verkooijen Rally Sport. Concurrentie in het Fiesta klassement is er weer voldoende tijdens de Hellendoorn Rally. Het Vacansoleil Rally Team staat met drie auto’s aan de start met onder andere  Timo van der Marel en KTF Leo van der Eijk achter het stuur. Ook Kevin van Deijne, dit seizoen regelmatig actief in het World Rally Championship, behoort tot één van de kanshebbers voor de overwinning.

KNAF Talent First coureur Mats van den Brand:
“Ik heb weer ontzettend veel zin in de Hellendoorn Rally. Vorig jaar pakten we er de titel in de Nissan 350Z Challenge dus ik koester zeker goede herinneringen aan deze wedstrijd. Hoewel de Hellendoorn Rally van een hele andere orde is als de WK Rally Duitsland wordt het zeker geen makkelijke wedstrijd. De proeven zijn snel en technisch en de overgang van verhard naar onverhard tijdens de klassementsproeven vergt veel aanpassingsvermogen. De strijd tussen de Fiesta coureurs zal weer heftig worden, ondanks dat is mijn doel samen met mijn navigator Eddy Smeets en het team van Verkooijen Rallysport de winst in het Fiesta R2 klassement. We werken met z’n allen keihard en het werkt echt motiverend voor het team als dat harde werk zijn vruchten afwerpt.”

Navigator Eddy Smeets:
“Na het super resultaat in WK Rally Duitsland en de talloze fijne reacties kijken Mats en ik er naar uit om weer in Nederland van start te gaan. Ik verwacht dat de Nederlandse Fiesta rijders graag revanche willen nemen. Doordat Mats de Omloop van Vlaanderen niet meereed kon Kevin van Deijne in Roeselare de leiding in de Nederlandse Fiesta Trophy overnemen van ons. De beslissing voor deze spannende merkencup zal pas in de Euregio Rally vallen maar in Hellendoorn hopen we alleszins weer wat punten te kunnen binnenhalen!! “.

De Hellendoorn Rally wordt dit seizoen over twee wedstrijddagen verreden. De wedstrijd begint vrijdag 19 september met de ceremoniële start rond de klok van 19:00 uur. De openingsetappe bestaat uit zes klassementsproeven en de eerste deelnemer zal rond de klok van 0:30 uur zijn auto in het parc ferme parkeren. De zaterdag omvat nog eens tien klassementsproeven en start ’s morgens om 09:00 uur. De winnaar van de wedstrijd wordt om 19:30 uur zaterdagavond op het finishpodium verwacht. In totaal bestaat de wedstrijd dus uit zestien klassementsproeven over ruim 220 kilometer op snelheid en voert de route voor 87% over verharde wegen.

Geplaatst op: 15-09-2014 om: 23:20 door: Jurre Hengstman

Foto's
Advertentie


ZoekenAdvertenties
1

21

21

2